B2B marketingstrategie

Een goede B2B marketingstrategie zorgt over het algemeen voor nieuwe leads en voor verhoogde omzetten bij bestaande klanten. Vooral in tijden waarin de omzet lager uitpakt dan normaal is een nieuwe of verbeterde marketingstrategie een goede keus.

Het opstellen van een goede B2B marketingstrategie

Een goede B2B marketingstrategie is essentieel voor een efficiënte bedrijfsvoering. Caldera Group heeft sinds 2011 al heel wat bedrijven geholpen met het opstellen van een duidelijke strategie. Bij aanvang van een samenwerking wordt in veel gevallen een marketingplanning gemaakt voor de eerste komenden maanden of het eerste jaar. Hierin wordt precies opgenomen wat de beste manier is om jouw doelgroep te bereiken, met welke middelen dit moet gebeuren en met welke frequentie.

Uitvoering van de marketingstrategie

Een goede marketingstrategie werkt alleen als er zeer nauwlettend invulling aan wordt gegeven. De uitvoering is dus ook iets dat Caldera Group graag overneemt. Wij houden ons bezig met de marketingactiviteiten terwijl de eigen werknemers zich kunnen focussen op de ‘core business’. Waar moet je aan denken bij de uitvoering van marketactiviteiten?

  • Design: een complex verhaal met behulp van beeldmateriaal vertalen naar een begrijpeljk en helder verhaal, daar zijn wij goed in. Onze graphic designers houden zich dagelijks bezig met de ontwikkeling van infographics, e-books, bedrijfspresentaties, brochures enzvooort;
  • E-mailmarketing: wij regelen de set-up van een e-mailmarketing campagne en verzenden periodiek (wekelijks, maandelijks of per kwartaal) relevante informatie naar jouw contacten via een goed opgezette responsive email. Na verzending leveren wij standaard een rapport waarin resultaten besproken worden en verbeterpunten opgepakt worden;
  • Zoekmachine optimalisatie: anno 2016 vereist zoekmachine optimalisatie heel wat meer dan teksten schrijven die goed gevonden worden door zoekmachines. Het is essentieel dat de content relevant is voor de bezoeker, die wordt namelijk steeds kritischer. Wij produceren content die goed gevonden wordt in zoekmachines en jouw doelgroep aanzet tot actie.
  • Ook bieden wij diensten als het organiseren van evenementen, advertising, social media, marketingmanagement, content creatie en nog meer. Bekijk hier al onze diensten!

Vragen voor ons?

Als je graag met ons om tafel wilt voor een bak koffie en een goed gesprek over het opstellen van een B2B marketingstrategie, vul dan onderstaand formulier in, stuur ons een email of bel ons.

"Wij zochten het bekende schaap met de vijf poten. Na enkele gesprekken heeft Caldera Group een presentatie gegeven, waarin duidelijk naar voren kwam, hoe wij op het gebied van Marketing & Communicatie stappen vooruit kon maken. Geen glad verhaal, maar “down-to- earth”, helder en inzichtelijk. Ideaal, een fixed price contract en in plaats van 1 persoon, een team professionals tot onze beschikking."
Anneke de BoomDirector Recruitment bij TMNS
VRIJBLIJVEND DE MOGELIJKHEDEN BESPREKEN

mail@calderagroup.nl / +31 85 48 51 000

* = Verplicht

2source4
Virtual Affairs
WEBR
Sales Plus
TJIP
Redmax
Loket.nl
Finance Idea's
Picqer
TMNS