Boost jouw interactie met social media marketing

Heb jij jezelf weleens betrapt op deze gedachte: ‘Wij moeten ook maar eens iets met Facebook of Twitter.’ Dan heb je wellicht de accounts aangemaakt. Maar dan…? We helpen jou graag om dit vraagteken te laten verdwijnen met een gedegen social media marketing plan.

Social media marketing plan?

Jazeker, een plan. Want starten met social media doe je niet zomaar even. Het is inmiddels een volwaardig en veelzijdig kanaal om je boodschap te verspreiden, connecties te maken en de interactie aan te gaan met je doelgroep. En bij een volwaardig onderdeel hoort ook een volwaardige aanpak.

Wat staat er dan in zo’n plan?

Uiteraard is geen marketingplan hetzelfde. We bekijken dus altijd welke kanalen we het beste in kunnen zetten om jouw doelgroep optimaal te bereiken. Welke doelen je kunt behalen? Dat is onder andere:

  • leads genereren;
  • klanten behouden;
  • naamsbekendheid en online zichtbaarheid vergroten;
  • nieuwe medewerkers vinden;
  • reputatie verbeteren;
  • influencers betrekken;
  • eigen medewerkers stimuleren en betrekken.

Hoe voeren wij social media marketing uit?

Wat je doelstellingen ook zijn, er is altijd een platform die deze het beste ondersteunen. Daarbij maken wij vaak gebruik van tools (zoals Hootsuite) waarbij we updates en posts vooruit kunnen plannen. Uiteraard meten we ook wat jouw social media activiteiten hebben opgeleverd en hoeveel verkeer er hierdoor naar jouw website is gegaan.

Onderdeel van totale marketingplan

Social media marketing staat niet op zichzelf. Het is een ondersteunend en aanvullend middel om jouw bedrijfsdoelen te bereiken. Een heldere marketingstrategie is noodzakelijk. Zo bepalen we samen de koers voor jouw organisatie en welke rol social media daarin speelt.

Samen jouw doelen behalen met social media?

Wij drinken graag een bakje koffie met je. Bel of mail ons voor een vrijblijvend gesprek. Of laat een berichtje achter op onze Facebookpagina!

"Wij zochten het bekende schaap met de vijf poten. Na enkele gesprekken heeft Caldera Group een presentatie gegeven, waarin duidelijk naar voren kwam, hoe wij op het gebied van Marketing & Communicatie stappen vooruit kon maken. Geen glad verhaal, maar “down-to- earth”, helder en inzichtelijk. Ideaal, een fixed price contract en in plaats van 1 persoon, een team professionals tot onze beschikking."
Anneke de BoomDirector Recruitment bij TMNS
VRIJBLIJVEND DE MOGELIJKHEDEN BESPREKEN

mail@calderagroup.nl / +31 85 48 51 000

* = Verplicht

Loket.nl
WEBR
Redmax
TJIP
TMNS
Sales Plus
Finance Idea's
Virtual Affairs
2source4
Picqer